divendres, 6 de juny del 2008

Ja tenim nova Bèstia al Costumari Català...


Benvolgudes i benvolguts,

Sempre és un goig anunciar el naixement de noves criatures, sobretot si són de caire satànic i passen a formar part del Bestiari Popular!!

Els pares de la "criatura" són uns joves emprenedors pertanyents al Grup de Diables “Rigor Mortis” de Solivella, associació cultural de diables creada el 1989 que juntament amb l'ajuntament de Solivella (Conca de Barberà) han portat a terme el Taller de construcció de "La Bèstia"...

Penseu que és una actualització del mite de Persefone (mite grec) o Proserpina (versió romana o llatina), filla de la deessa Ceres (molt vinclada al proveïment dels recursos alimentaris de la Naturalesa) va tenir la mala sort d'estar en el lloc equivocat quan el déu Hades (sotsmon o en versió moderna "cristiana", l'infern) va sortir amb ganes de trobar parella... la mare no s'ho va agafar gaire bé!

Gràcies a un acord diplomàtic entre Zeus (el pare de la noia) i el "marit" (per així dir-ho)... es va permetre que la noia anés a veure als seus pares sis mesos a l'any... La gràcia d'aquesta arribada és que s'actualitzat l'aspecte de la noia! Un xic més d'acord amb el seu lloc de residència habitual...

Tot plegat es presentarà el dissabte 21 de juny pel tard a "La Nit dels Walpurgis. L'arribada de Proserpina"

No us ho perdeu, gaudireu de la festa i serà un bon preludi d'entrada als solstici d'estiu... Tanmateix aneu amb compte amb els diables!!!!

Salutacions,

El Firaire Rodamóns