divendres, 16 de novembre del 2007

25è aniversari dels Gegantons del Mercat de S. Antoni

Demà dissabte teniu la oportunitat de gaudir en directe dels vint-i-cinc anys d'uns Gegants ja clàssics en les festes populars de Barcelona i en altres ciutats i, de passada, dels 125 anys del Mercat de Sant Antoni (Barcelona).

Penseu que aquests Gegantons varen ser construïts per en Domingo Umbert i regalats per l'Ajuntament al Mercat de Sant Antoni en motiu dels seus 100 anys (1982)... Set anys desprès es creava la Colla de Geganters del Barri de Sant Antoni, a qui foren cedits els gegants.

Preneu nota:

- Demà del a les 11:00 passejada d'honor dels Gegantons del Mercat de Sant Antoni. Hi seran tots plegats, personatges ja mítics i entranyables tant per venedors com pels compradors més vells del mercat (i també pels més joves)... En "Sisquet" el mosso, na "Rosa" la peixetera, en "Mingu" el carnisser i, tornarem a veure a en "Amador" el llibreter de vell més tardà a entrar al grup i que estrena restauració i renovació... Us els podreu trobar passejant pel mercat i els encants tot saludant a coneguts i veïns delerosos de retrobar-se amb en "Amador"

- Diumenge 18: Trobada de Gegantons amb Nans i Capgrossos en motiu del doble aniversari..

11:15:
Concentració de tots els grups convidats al carrer Manso (entre el carrers Borrell i Urgell): Nans de Vilanova, Gegantons de Colònies Jordi Turull, Nans de Manresa, Gegantons de la Barceloneta, Nans de Premià, Gegantó de Sarrià i els protagonistes de la festa: els Gegantons del Mercat.

11:45: Estrena del renovat i restaurat gegantó "Amador", l'entranyable llibreter de vell.

12:00: Inici del Cercavila al mateix lloc esmentat. Recorregut al voltant del mercat.

13:00: Balls de lluïment de tots els participants al mateix punt de partida del recorregut.

Si voleu posar-vos en contacte amb ells els podeu trobar al carrer de Sant Antoni Abad, 54 (codi postal 08001) o tricar-los al telèfon 93 441 77 89 o al correu electrònic: stantoni.casal@escolapia.cat