divendres, 29 de febrer del 2008

Mostra "Escultors de la Festa" a Barcelona

Teniu Temps fins el 31 de març per visitar la mostra "Escultors de la Festa" fruit dels treball creatiu de diversos artistes en imatgeria popular: Ramon Aumedes (Taller Sarancanda), Dolors Sans i David Ventura (Ventura&Hosta Cartrons).

Què hi trobareu? gegants balladors, dracs a punt de treure foc pels queixals, capgrossos venturosos, cavallets, àguiles, mulasses... elements mitològics que es llueixen a tota Catalunya.

Tanmateix, penseu que la recuperació d'un patrimoni, com el de la cultura popular, necessita diversos actors que la portin a terme:
- la ciutadania, mitjançat associacions i la pròpia participació
- les institucions, mitjançant el seu suport...
- els artistes, molt importants en la dotació d'aquesta imatgeria!

Penseu que l'intent d'extermini d'un dictador, a qui no penso ni anomenar, de la cultura catalana
va cultivar la resistència però no una evolució dels elements artísitics.

No obstant, en la dècada dels proppassats anys 80 (segle XX) va sorgir una nova fornada d'escultors dotats d'una formació prèvia en la pintura i l'escultura. Tot fent servir la tradició com a font d'inspiració, noves textures i materials i dissenys més contemporànis...

El lloc? la sala d'exposicions del Centre d'Artesania Catalunya al carrer Banys Nous, 11 (al costat de la plaça del Rei) a Barcelona.
Els horaris: dilluns a divendres de 10 a 19h, dissabtes de 10 a 14h i de 15 a 19h i diumenges (també festius) de 10 a 14 h.

Us recomano que hi aneu.

El Firaire Rodamóns